S’mores en ander fastfood

In Arkansas

Omdat ik nog nooit een s’more had gegeten organiseert mijn gastgezin een heus s’moresfest. Een s’more is een combinatie van een marshmallow, een stukje chocola en een koekje. Iedereen flipt als ze horen dat ik nog nooit van s’mores gehoord heb, laat staan dat ik er ook één heb geproefd. Ter ere van mijn eerste s’more is het dus tijd voor een kleine party. Brandweerman Matt zorgt dat het kampvuur onder controle blijft, twee jongens nemen hun gitaren mee en hebben zelfs wat van mijn favoriete liedjes aan hun repertoire toegevoegd. En dan is het dus maar afwachten wat ik van de s’mores vind. Hoe smerig het ook is, ik ga natuurlijk zeggen dat ik het fantastisch vind.

Het is wel grappig om hier allerlei nieuw en super ongezond voedsel te proberen. Taco Bell, poptards, candycorn… Negen van de tien probeersels heeft een onheilspellend hoog suiker en/of vetgehalte, maar ik ga er voor! De kans om hier te vertrekken met suikerziekte of een hartaanval wordt met de dag groter, maar ik probeer het binnen de perken te houden. Omdat we zo vaak naar McDonand’s gaan ben ik de McSalad gaan waarderen. Ik moet zeggen dat ik eerst een redelijk sceptische houding had tegenover fastfoodketens die ‘gezond’ voedsel verkopen. Wie gaat er nu naar McDonald’s voor een uitgebalanceerde maaltijd? Ik hoor nu bij het zeldzame gezelschap van mensen die dat doen. Als je drie keer per week bij een fastfoodtent eet moet je haast wel. Een kleine ode aan al het ongezonde lekkers wat ik tot nu toe geproefd heb:

  • Candycorn: een mierzoet snoepje in de vorm van een pilon. Zo heerlijk.
  • Beef jerky:  mega redneck voedsel. Een soort gedroogd vlees, denk aan Bifi worstjes.
  • Ranch: een dressing die je overal overheen kan doen, altijd goed! Bij je frietjes, wortels, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt beter met ranch.
  • Cinnamon Toast Crunch: cereal met kaneelsmaak. Hmmmm!
  • Lucky Charms: cereal met een soort marshmallow stukjes.
  • Mazzios: een ‘Italiaanse’ fastfoodketen met de lekkerste spaghetti ooit. Ze hebben ook heerlijk garlic bread en Oreo en chocolate chip pizza! Klinkt heel smerig, maar is fantastisch.
  • Cheetos Cruncy: beste. chips. ooit.

Wat heel interessant is hier, is dat iedereen (inclusief rednecks) een hekel heeft aan rednecks. Ze ontkennen er allemaal één te zijn, maar als buitenstaander pik ik af en toe wat overduidelijke rednecksignalen op. Ja, dus ook bij mensen die claimen een redneckhater te zijn! Toen ik voor het eerst bij Kristen over de vloer kwam, was ik erg geimponeerd door haar muur vol kroontjes, bekers en sjerpen die ze gewonnen had bij Missverkiezingen, maar ook door de hertenkop aan de muur. “Oh, I shot it myself.” Alsof het niks is! “Would you like to see our weapons?” I would love to!