Prom en andere festiviteiten

In Arkansas

Eindelijk was het zover: prom. Na een maand van voorbereidingen was de wat ik me voorstelde als de speciaalste dag van het jaar aangebroken. Waar moet je bij die voorbereidingen aan denken? Een jurk uitzoeken, je nagels laten doen, make up laten doen, een limo huren, sporten, tannen, scrubben, je haar laten kleuren, etc. Voordat ik ging had ik al een heel simpel jurkje in m’n koffer gegooid voor prom, maar natuurlijk kocht ik uiteindelijk een heerlijk hysterisch exemplaar. Glitters, kleurtjes, the whole shebang.

Mijn voorbereidingen vielen mee. Ik zocht een mooie jurk uit, liet mijn nagels en make up doen en mijn ‘hostmama’ Susan deed mijn haar in de krul. Het doel: mooie Victoria’s Secret model achtige losse krullen. Het resultaat: pluizig poedelkapsel. Tsja. Dat nagels laten doen was ook een grote stap voor mij, zolang ik me kan herinneren bijt ik nagels. Maar ‘getting your nails done’ is hier heel normaal.

Het is traditie om op de foto te gaan met je date en vervolgens uit eten te gaan. Wij gingen met een hele groep vrienden naar Kobi’s, een Oosterse eettent waar we naderhand zo’n beetje naar buiten rolden. Het voelde alsof m’n jurk op het punt stond het te begeven.

Vervolgens zetten we koers naar het Arkansas Art Centre. Bij binnenkomst moesten we eerst een ademtest doen om te controleren of wij ons wel als brave jongelui gedroegen. Prom was leuk, ik kwam toevallig ook Thierry tegen, een andere Nederlandse exchange student.

Na prom zijn er altijd een boel afterparty’s. Het feest waar wij heen gingen was totaal niet spectaculair en we zijn er maar vandoor gegaan toen een paar dronken lui met elkaar op de vuist gingen. Eenmaal thuis liep ik tegen een mission impossible aan: lenzen uitdoen met nepnagels. Na een halfuur geprik, gefriemel en ander gedoe stond het huilen me nader dan het lachen en heb ik de nagels eraf geknipt. Al met al was het een geslaagde avond en heb ik weer met volle teugen genoten.