First day of school

In Arkansas

Vandaag was mijn eerste schooldag. Ik heb de volgende vakken gekozen (in de volgorde van het uur dat ik ze heb):

 1. Biology
 2. Sociology (en psychology in het tweede semester)
 3. American History
 4. Spanish
 5. Journalism
 6. English
 7. Parenting (en astronomy in het tweede semester)

De schoolpopulatie ziet er ongeveer als volgt uit:

Meisjes:

 • Heel dik
 • Extreem opgemaakt en een kapsel alsof ze net terugkomen van een overenthousiaste kapper
 • Ongeveer 2% wijkt daarvan af, namelijk ofwel gothics of ‘normale mensen’

Jongens:

 • Heel dik
 • Heel nerdy (kan eventueel als bonus ook dik zijn)
 • Ongeveer 2% wijkt daarvan af
 • 99,99% heeft lelijke schoenen

1e uur: biology
We begonnen de dag met, en hoe kan het ook anders, trouw zweren aan de Amerikaanse vlag. Via de intercom wordt omgeroepen dat iedereen moet gaan staan: ‘Please pledge allegiance to the American flag’. Daarna moesten we een formulier invullen om elkaar beter te leren kennen met  vragen als: ‘Wat is je lievelingskleur?’.

2e uur: sociology
Toen ik zei dat ik een exchange student uit Nederland was, kreeg ik de volgende vragen en opmerkingen:

 • Ligt Amsterdam dichtbij Nederland?
 • Wil je met me trouwen?
 • Mogen we mee naar Nederland als je teruggaat?
 • Rook je wiet?
 • Zeg eens iets in het Nederlands!

3e uur: American history
Onze lerares was super gestrest en ze bleef maar doorzagen over hoe ‘cool’ en zelfs ‘supercool’ geschiedenis wel niet is. Om vervolgens alleen maar over de oorlog in Irak & Afghanistan en huidige problemen te praten. Ze heeft het hele uur non stop als een maniak gepraat en het was gewoon vermoeiend om naar te luisteren.

4e uur: Spanish
Om te beginnen moesten we allemaal een Spaanse naam kiezen waarmee we de rest van het schooljaar worden aangesproken. Op de achtergrond werd salsa muziek gedraaid en er hingen piñatas aan het plafond.

6e uur: Engels
Onze Engels leraar houdt van apen. Dat was het eerste wat hij zei. Daarom hangen er allemaal apenposters aan de muur. Tijdens de eerste les kregen we vooral waarschuwingen. Zoals: “Ik ben niet bang om jullie naar de strafklas te sturen.” En: “Wees vooral blij om hier te zijn en je werk te mogen doen want kinderen in Afrika kunnen niet naar school.” Hij somde een hele les lang alleen maar dingen op die NIET mogen. Toen ik zei dat ik uit Holland kwam zei hij: “Oooooh so great that you’re from Poland.” “Eh nee, Holland.” “Ooooooh…?” Volgens mij had hij er nog nooit van gehoord.

7e uur: parenting
De lerares was zo dik dat ze niet normaal op een stoel kon zitten. Net als veel van de leerlingen trouwens, in een klas van 21 leerlingen telde ik 7 extreem dikke gevallen. Deze ‘parenting’ les bereidt tieners voor op een eventuele zwangerschap.

Toch valt het allemaal best mee. Het zure is wel dat school hier om 8 uur ’s ochtends begint en je maar een halfuurtje pauze hebt op een dag. De mensen zijn wel heel enthousiast om nieuwe schoolmembers te ontmoeten en al helemaal als je een exotische exchange student bent. Ze hebben stuk voor stuk geen flauw waar Nederland ligt en ik heb een vaag vermoeden dat de leraren het ook niet weten.