Feeling like an Englishmen in New York

In Arkansas

Deze week is het Spirit Week. Iedere dag heeft een bepaald thema en in dat thema moet je je verkleden. Dag 1: Super Hero/Character Day. En dus moesten we onze mooiste kostuums uit de kast halen. Als Super Woman en Baby uit Grease betraden wij de school. Dat was allemaal leuk en aardig, totdat we zagen dat er verder niemand verkleed was. We hebben serieus overwogen om terug naar huis te gaan, maar gelukkig zagen we nog wat andere verklede schepsels. Dag 2: Decades Day. Ik ging verkleed als hippie uit de jaren 70 en Kristen ging in jaren 80 stijl. Gelukkig was vandaag ook de rest van de school verkleed. Dag 3: Jersey Day. We moesten in sportoutfit en natuurlijk gingen we in de kleuren van de Razorbacks. Dag 4 was Twin Day en dag 5 Homecoming. Voor de belangrijkste footballwedstrijd van het jaar moesten we allemaal in de kleuren van de school, blauw en geel.

Na school moesten we naar het auditorium om alle senior footballspelers en hun date te bewonderen. Wat de bedoeling hier van is weet ik niet, maar het was wel mooi om te zien. We hadden zelfs een Homecoming queen.

Wat af en toe best lastig is, is dat mijn gastgezin en ik met bepaalde kwesties lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze beweren geen racisten te zijn, maar toen ik hier voor het eerst kwam om de huisregels te bespreken, werd me meteen duidelijk gemaakt dat ik niet met een donkere jongen hoef thuis te komen. Ook qua politiek gaat het soms helemaal mis en discussies lopen soms bijna op ruzie uit. Zo was ik gisteren in discussie met Kristen’s vriend. “De enige reden waarom ik hoop dat Obama verkozen wordt tot president, is zodat hij dan waarschijnlijk toch wel neergeschoten wordt”, zei hij. Veel mensen in Arkansas denken dat Obama de Antichrist is die ons naar het einde van de wereld gaat helpen.

Voor het schoolvak Parenting moesten we deze week een soort robotbaby mee naar huis nemen. Die moet je als een echte baby verzorgen en je moet hem voeren, de luier verschonen, het hoofdje ondersteunen, wiegen, enzovoorts. Om een statement te maken nam ik expres de donkere baby mee naar huis. Er zijn hier zoveel tienermoeders dat ze op high school dus zelfs een vak hebben waarbij je leert hoe je voor een kind moet zorgen en hoe een zwangerschap in zijn werk gaat.

Op dit moment mis ik thuis behoorlijk. Het voelt soms best eenzaam om de enige te zijn met een andere mening. Daarnaast mis ik natuurlijk mijn vrienden, vriendinnen en familie, maar ook dingen als mijn eigen bed, Gooische Vrouwen kijken (het huis wordt gedomineerd door mannen en dat betekent football. En football. En nog meer football), door de stad wandelen en mama’s kookkunsten. Ik zit even in een sentimentele fase, maar het waait vast wel weer over.

I’m a legal alien.