American goodies

In Arkansas

Dit blog is toegewijd aan alle oh zo fijne Amerikaanse dingen.

Hackysack
Men neme een hackysack (een klein balletje met piepkleine steentjes erin), een paar mensen in een cirkel en een voet om het balletje naar elkaar over te spelen. Dat is hackysack in een notendop. Het klinkt misschien niet zo heel bijzonder, maar I LOVE IT. Ik moet toegeven dat een kleine minderheid deze sport beoefend, maar ik ben trots tot dit selecte gezelschap te behoren. Hackysack brings happiness.

Bluegrass/country
Toegegeven. Eerst haatte ik countrymuziek. Als ik het ’s ochtends hoorde zette het zelfs een fiks ochtendhumeur in werking. Maar nu… Heerlijk. Het hoort er helemaal bij. Ik word er ’s ochtends vrolijk mee wakker en het schud me altijd weer even wakker. Zo van: ohja, ik zit in Amerika! Jullie mogen lachen. I don’t care.

Shopping
Als je hier winkelt, ga je naar de mall. We hebben twee malls in Little Rock, McCain Mall en Parkplaza Mall. Ik shop het liefst bij Victoria’s Secret, Hot Topic, Forever 21 en Barnes & Noble. Barnes & Noble is een ontzettend fijne boekhandel met een ingebouwde Starbucks. Ideaal voor de dorstige lezers. Er staan een heleboel banken om met een boekje en je bakkie koffie in neer te ploffen. Ik ben fan.

Pop Tards
Pop Tards zijn delicious. Het zijn een soort koekjes met een zachte vulling die je op verschillende manier kan eten. Uit de vriezer, rechtstreeks uit de verpakking, maar je kunt ze ook in de toaster doen. Dat laatste is fantastisch, zeker met een smaak als s’mores. Maar je hebt ook cookie dough, strawberry, chocolade fudge…

Houseparty’s
Huisfeesten kon ik natuurlijk niet weglaten uit dit lijstje. Het is heel bizar en niet te vergelijken met feesten in Nederland. Het is min of meer zoals je in de films ziet. De rode bekers, mensen door het hele huis, alle cliché’s zijn waar. Als er politie komt is het rennen geblazen en verstoppen we ons met z’n allen in de bosjes.

Schelden in het Engels
Zeg nou zelf, schelden in het Engels is toch veel leuker?

Mudriding/fourwheelriding
In het begin een beetje eng, maar zo leuk. Voor de mensen die niet bekend zijn met dit fenomeen: je gaat met een quad (wij noemen dat hier een fourwheeler) de natuur in, opzoek naar modder. En daar scheur je dan doorheen.

Dollar Theatre
Naar de bioscoop voor $1. Je hebt hier bioscopen waarbij ze films die net uit de ‘officiele’ bioscopen zijn, vertonen voor het fijne bedrag van $1. Een ideale oplossing voor een goedkope avond uit voor mensen die platzak zijn such as myself.

School spirit
Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van opsteken. Met een beetje trots is helemaal niets mis. Ik vind het prachtig om te zien hoe we tijdens sportevenementen met zijn allen staan te springen en te gillen gekleed in de kleuren van onze school. Voor iedere wedstrijd wordt het volkslied afgespeeld, iedereen staat dan met de hand op het hart. Daarna volgt de Pledge of Allegiance (I pledge allegiance, to the flag, of the United States of America and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all). Tijdens de peprally’s moet iedereen naar de gymzaal, worden al onze sporthelden aan ons voorgesteld en natuurlijk allemaal onder leiding van de cheerleaders. Ook moet iedereen proberen het hardst te gillen om de Spirit Stick in handen te krijgen. Data gaat tussen de seniors, juniors en sophmores. De seniors winnen altijd.

American football
Een reuze fijne sport. De mannen in jerseys spreken me ook erg aan. Iedere vrijdag voor de wedstrijd gaan alle jongens uit het team in hun jerseys naar school. Eén groot feest voor mij! Eerst waren de regels me een raadsel, nu weet ik redelijk goed waar ik het over heb.

Schieten
Schieten is leuk. Ik schiet niet op weerloze dieren, maar op blikjes, pakken melk, speelgoedautootjes en andere voorwerpen. En ik vind het me toch leuk.

Dat paniekerige gevoel dat ik had vlak voor ik wegging, heb ik nu in een omgekeerde variant. Als ik eraan denk dat ik over twee maanden weer thuis zit, krijg ik helemaal de kriebels en moet ik even rustig worden.