Dutch by birth, Southern by the grace of God

In Arkansas

ADecadeAway-296 (1)

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je hebt het hier wel in camo print. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook alles. Camo is een print van takjes en blaadjes waar normaal gesproken (jacht)kleding, maar ook allerlei andere dingen mee bedrukt worden. Naast kleding en jachtbenodigdheden heb je bijvoorbeeld dus ook camo trouwjurken, camo beddengoed, camo meubels, camo babykleding, camo crocs, camo pleisters, camo sierraden en zelfs: camo bijbels! Voor al dit moois kun je terecht bij Bass Pro Shops, een enorme winkel met alleen maar redneck benodigdheden. Jereamy neemt me hier mee naartoe en ik word he-le-maal gek en wil alles kopen. Natuurlijk kan ik de camo bijbel niet laten liggen, meer country dan dat wordt het niet. Je hebt bekers met de tekst ‘Make hunting great again’ erop en kerstversiering in de vorm van kogels. Er is een wapenafdeling voor welke soort jacht je ook maar bedenken kunt en ieder dier dat in Arkansas leeft, staat of hangt ergens opgezet aan de muur. Ik ben een enorme taxidermy fan en weet dus niet meer waar ik het zoeken moet.

Je hebt het ondertussen misschien al in de gaten, maar ik hou dus ontzettend van alles wat typisch zuidelijk is. Ik ga er dan ook het liefst helemaal in op en luister iedere dag trouw naar 105.1 The Wolf, the country station. Mijn hele Shazam lijst staat nu vol met country klassiekers, heerlijk. Het zuiden is hier ook zo extreem zichtbaar. Overal zie je mensen, hele gezinnen zelfs, van top tot teen in camo rondlopen. Bij het tankstation, in de supermarkt, in restaurants, in de kerk. Alleen van dat gezicht kan ik al zo genieten. Er is geen twijfel mogelijk: je bent in het zuiden. Een fijn gevoel.

MicheleGiebing-205 (1)
MicheleGiebing-202 (1)
MicheleGiebing-213 (1)
MicheleGiebing-192 (1)
MicheleGiebing-206 (1)
MicheleGiebing-196 (1)
MicheleGiebing-211 (1)

Agree to disagree

Als ik door mijn voormalige woonplaats East End rij, wapperen de rebel flags me al tegemoet. Een klein standje langs de kant van de weg hangt helemaal vol met Trump 2020 vlaggen, nummerborden, stickers en sieraden. Zo’n hoge concentratie aan zuidelijk spul per vierkante centimeter heb ik nog nooit gezien. Verkoper Jerry en ik raken aan de praat en om mee te beginnen is hij benieuwd wat ik van ‘onze’ president vind. Vervolgens wil hij weten of ik in God geloof en bespreken we onze gedachten over homoseksualiteit. We kunnen het onmogelijk meer oneens zijn met elkaar, maar ondanks dat voeren we een ontzettend fijn en respectvol gesprek. Mijn gesprek met Jerry is een van mijn favoriete herinneringen aan mijn hele tijd in Arkansas. Het bewijst maar dat ook als je het compleet en totaal oneens bent, je wel een poging kunt doen elkaar beter te begrijpen. Over en weer zijn we oprecht benieuwd wat de ander beweegt en dat is een fijn uitgangspunt.

ADecadeAway-221 (1)
ADecadeAway-188 (1)
ADecadeAway-187 (1)

American by birth, Southern by the grace of God

Naast mijn camo Bijbel ben ik tegenwoordig ook in het bezit van een camo shirt, camo handschoenen, camo sportkleding, een Trump pet en Trump vlaggetje (gekregen van Jerry), een Razorbacks keycord, een sticker met de meest geweldige tekst: ‘American by birth, Southern by the grace of God’ erop, een ARKANSAS ketting, en – jawel! – een tatoeage in de vorm van Arkansas op mijn arm. Sorry mam. Ik hou er gewoon zo van. Als ik hier rondrij, uitkijk over de uitgestrekte velden met hier en daar een hooibaal en Dixieland Delight op de achtergrond hoor, voel ik me intens gelukkig en vooral intens thuis. Van alle plekken waar ik terecht had kunnen komen had ik het geluk hier neer te dwarrelen. Ik wil deep fried dingen eten, met pijl en boog schieten, me uitdossen in camo, mee gaan jagen, mijn keuze maken uit dertig verschillende soorten cereal, netjes met twee woorden spreken (yes ma’am, no ma’am), mee naar de kerk om me vervolgens op te vreten over wat er gezegd wordt en heel hard meezingen met John Denver als hij Thank God I’m a Country Boy zingt. Ik wil het allemaal.

ADecadeAway-296 (1)
ADecadeAway-88 (1)
ADecadeAway-209 (2)
ADecadeAway-31 (1)
ADecadeAway-76 (1)
ADecadeAway-30 (1)
ADecadeAway-271 (1)
ADecadeAway-34 (1)
ADecadeAway-205 (1)
ADecadeAway-283 (1)